Javna ustanova „Park prirode Velebit" zajedno sa svojim partnerima (Zadarska županija, JU „Natura Jadera", Zagrebački speleološki savez) poziva zainteresirane građane i tvrtke Zadarske i Ličko-senjske županije i šire da se aktivno uključe u besplatne radionice i na taj način osiguraju nova znanja iz domene osmišljavanja i dizajna promotivnih artikala i suvenira. Konačni cilj ovog javnog poziva je osmisliti nove promotivne artikle i suvenire budućeg Centra izvrsnosti Cerovačke špilje.

Čitav proces zamišljen je u formi interaktivnih događaja koji uključuju edukaciju, savjetodavne usluge, pomoć pri kreiranju proizvoda za buduće potrebe suvenirnice Centra izvrsnosti Cerovačke špilje te njihovu standardizaciju, uključujući i ambalažu. Aktivnosti realizira stručni multidisciplinarni tim pod vodstvom stručnjaka za marketing u turizmu, a sačinjen od stručnjaka za marketing s iskustvom u maloprodaji i grafičkog dizajnera. Radionice se provode on line i u potpunosti su besplatne za sudionike.

Prijaviti se možete putem on line prijave a više informacija se može pronaći na mrežnim stranicama Zadarske županije.

Uloga Zadarske županije na projektu je kroz aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta prezentirati vrijednost i ulogu zaštićenog područja Parka prirode Velebit, s posebnim naglaskom na lokalitet Cerovačkih špilja, čime će se osigurati privlačenje većeg broja posjetitelja i postaviti temelj komunikacijskog modela prema općoj i stručnoj javnosti. Implementacijom projekta povećat će se prihodi iz turizma i s njime povezanim proizvodima i uslugama na području Općine Gračac.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta: 68.453.850 HRK.