Iz Općine Vrsi pohvalili su se nadmoćnom pobjedom nezavinskog kandidata i dosadašnjeg načelnika  Luke Perinića nad HDZ-ovom kandidatkinjom Sandrom Vukić.

Ne samo da je poražena Vukićeva, već je u Vrsima, HDZ ostvario najgori rezultata u Zadarskoj županiji.  voljom i željom žitelja Općine Vrsi ostaje načelnik i iduće četiri godine.

 Luka Perinić osvojio je nadmoćnih 956 glasova birača dok je Sandra Vukić osvojila tek 261 glas posto. Liste za Općinsko vijeće ostvarile su sličan rezultat - Nezavisna lista Luke Perinića ostvarila je 77,16 posto glasova birača, a Hrvatska demokratska zajednica 22,83 posto. Svoju građansku dužnost ispunilo je 1241 mještanin Općine Vrsi, što je 63,77 posto od ukupnog broja.

- Zahvaljujem svim mještanima Općine Vrsi koji su još jednom prepoznali kvalitetu našeg programa i shodno tome odlučili krenuti u smjeru progresivnog razvoja Vrsi i Poljica. U kampanji smo isticali zajedništvo i brigu za naše najmlađe sumještane kao najbitnije čimbenike zbog kojih smo u politici, a nakon ovako odličnog izbornog rezultata nećemo zabušavati ni dana, već sutra nastavljamo raditi gdje smo stali - za bolju budućnost naše djece, rekao je novi-stari načelnik Luka Perinić nakon proglašenja izbornog rezultata i u maniru pravog džentlmena poželio uspjeh protukandidatkinji Sandri Vukić (HDZ) u daljnjem životu i karijeri.
Prema prvim, neslužbenim informacijama, Nezavisna lista može računati na sedam vijećničkih mandata dok HDZ ostaje na dva vijećnika, što je jedan od najlošijih rezultata te stranke u Zadarskoj županiji.

Iako su mještani još jednom rekli „ne" bahatosti Sandri Vukić, HDZ-ov kandidat za župana, Božidar Longin u Vrsima je ostvario najbolji rezultat osvojivši 34,73 posto, a prati ga nezavisni dr. Ivica Žuvela sa 25,78 posto. SDP-ov Zlatko Marasović ostvario je 10,79 posto glasova birača, dok svi ostali kandidati imaju sličan izborni rezultat, objavili su analizu i neslužbenu najavu iz Vrsi.

Oni neslužbeno doznajaju iz ŽO HDZ-a,  kako će se idući tjedan raspustiti Općinski odbora te stranke i smjeniti Sandre Vukić s čelne pozicije na kojoj je provela posljednjih 12 godina.