S 18 osvojenih mandata HDZ-ovoj koaliciji malo je nedostajalo kako bi osigurali natpolovičnu većinu u Županijskoj skupštini u kojoj će sljedeće četiri godine sjediti 37 vijećnika.

Prema izbornoj listi, u HDZ-ovim klupama smjestit će se, više manje, poznata lica. U odnosu na prošli sastav novi županijski vijećnici iz redova HDZ-a su: Željko Čulina, Marija Orlović Kolčeg, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zdenka Sršen Juričević i Luka Grbić. Koalicijski partneri dobili su po jedno mjesto, pa će tako u Županijskoj skupštini ponovno sjediti Branislav Jelenić (SU) i Vesna Sabolić (Reformisti), dok će HSP predstavljati Ivica Pintur.

Za razliku od izbora za župana, gdje ih je pretekao nezavisni Ivica Žuvela, koalicija "Srcem za Zadar" (SDP, AM, HSS, CENTAR, GLAS) na izborima za članove Županijske skupštine zasjela je na drugo mjesto sa 6 osvojenih mandata, što je za jedan manje od posljednjih izbora. Zbog lošijeg rezultata na Facebooku je likovala bivša predsjednica ŽO SDP-a Renata Sabljar Dračevac, kojoj je nositelj liste Zlatko Marasović odgovorio sa "Srami se" jer se upravo ona smatra odgovornom za dugogodišnje eutaniziranje SDP-a i ostavljanje spaljene zemlje.

Lista Ivice Žuvele, koji je ušao u drugi krug izbora za župana, osvojila je pet mandata, čime je obuhvatila i Enija Meštrovića. No, Ričard svoju političku karijeru vidi u Gradskom vijeću, čime će otvoriti put jednom kandidatu s te liste.

Lista MOST-a, čiji je nositelj dosadašnji županijski vijećnik Ivan Matić, u Županiji je dobila tri mandata, no među odabranim imenima nije njihov kandidat za župana, Đani Bunja, koji je na listi zauzeo posljednje mjesto podrške.

Jednak broj mandata (3) osvojila je koalicija DSU, HNS, HSLS, na čelu s Antonijem Vučetićem, dok je jedan mandat manje pripao Domovinskom pokretu, odnosno Nenadu Klariću i Angelu Žiliću.

Ispod izbornog praga ostali su HSP AS u stečaju i Stranka hrvatskog zajedništva.

S obzirom da se dio imena ponavlja na listama za Županijsku skupštinu i Gradsko vijeće, a jedan od dvojice nositelja lista postat će župan, preslagivanja će svakako biti, ali ovako izgleda sastav Županijske skupštine prema izbornima listama:

HDZ, HSP, SU, REFORMISTI (18) Božidar Longin, Željko Čulina, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Zdenka Sršen Juričević, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut.

Srcem za Zadar - SDP, AM, HSS, CENTAR, GLAS (6): Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Marjana Botić, Helena Mikulandra

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA IVICA ŽUVELA (5): Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica, Enio Meštrović

MOST (3): Ivan Matić, Frane Vučetić, Rade Škarica

DSU, HNS, HSLS (3): Antonio Vučetić, Marko Klanac, Milan Stojanov

DOMOVINSKI POKRET (2) : Nenad Klarić, Angelo Žilić

- Utvrđuje se da na provedenim izborima u Županijskoj skupštini Zadarske županije nije osigurana odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, te se broj članova Županijske skupštine povećava za 1 mjesto. Raspisat će se dopunski izbori za člana Županijske skupštine iz reda pripadnika srpske nacionalne manjine, izvijestio je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Željko Đerđ.