Rezultati za Gradsko vijeće Zadra donijeli su sadašnjoj vladajućoj koaliciji manje mandata nego su priželjkivali. Uoči izbora računali su na 14 ili 15 mandata, koji bi HDZ-u s partnerima (HSP, SU i Reformisti) donijeli natpolovičnu većinu. Pribojavali su se 13 ili 12 mandata, ali ni u jednoj kombinaciji nisu računali na 11. Na kraju, HDZ će imati devet svojih vijećnika, uz Matu Lukića iz HSP-a i Duška Vukovića iz Stranke umirovljenika. Tih 11 zasigurno neće biti prvih 11 s liste, jer su na njoj potencijalni gradonačelnik i državni tajnik, pa bi se do Vijeća mogli "dobaciti" dvanaesta Matilda Karamatić, trinaesti Mate Marić, a možda i Tomislav Dražović.

Koalicija Srcem za Zadar imat će osam vijećnika, ali zbog rasporeda mjesta na listi ponavlja se, pa čak i povećava debakl SDP-a s prošlih izbora. U prošlom sazivu, također nakon ne pretjerano uspješnih izbora, imao je sedam vijećnika, a sada će ih imati samo četvero - Daniela Radetu, Irenu Dragić, Nina Mrčelu i Danijelu Vukoša. Uz nestranačkog nositelja liste Marka Vučetića, tu je i dobro poznata ekipa iz Akcije mladih - Ante Rubeša, Marko Pupić-Bakrač i Marjana Botić.

Nakon velikog iznenađenja rezultatom liste Enija Meštrovića, koja je dobila sedam mandata, slijedi upoznavanja s budućim vijećnicima. Osim Meštrovića i prodavačice na pijaci Drite Dunatov slijede javnosti (uglavnom) nepoznata imena. Ova lista presudit će o većini u Gradskom vijeću - bilo kome da se priklone imat će natpolovičnu većinu.

Domovinski pokret dobio je jedan mandat, koji pripada nositelju liste Damiru Biloglavu.

MOST nije prošao izborni prag, pa u Vijeću više neće biti jednog od najaktivnijih vijećnika Mladena Malte, kao ni njegovog stranačkog kolege Duje Stanišića.


SASTAV GRADSKOG VIJEĆA (prema izbornim listama)

HDZ-HSP-SU-Reformisti (11): Branko Dukić, Šime Erlić, Bruno Milin, Dario Nakić, Damir Burčul, Marija Petani, Mate Lukić, Duško Vuković, Davor Karlović, Marjana Bakmaz, Ante Kolega.

SDP-AM-HSS-Centar-Glas (8): Marko Vučetić, Daniel Radeta, Ante Rubeša, Irena Dragić, Marjana Botić, Nino Mrčela, Marko Pupić-Bakrač, Danijela Vukoša.

Enio Meštrović (7): Enio Meštrović, Drita Dunatov, Rino Rados, Anadia Kožul, Željko Krizman, Adela Frank, Vito Dovranić.

DP (1): Damir Biloglav.