Kandidat koalicije Srcem za Zadar Marko Vučetić iznimno je zadovoljan prvi rezultatima u Gradu Zadru.

- Prema rezultatima izgledno je da se dogodila demokratska revolucija, Zadar 2021. u mjesecu svibnju započinje s jednim novim kalendarom, a to je demokratski kalendar. Grad Zadar je prestao biti utvrdom HDZ-a i postao je slobodan grad. Danas je prvi dan slobode Grada Zadra. Građani trebaju biti sretni, mi smo sretni i naša politička sreća će postati sastavni dio javnih politika.

Upitan da prokomentira dobar rezultat nezavisne liste Enija Meštrovića rekao je:

- Enio Meštrović je dio naše oporbene antihadezeovske scene. On je kao takav nastupio iako je Ričard u svom performerskom dijelu nastupio kao otuđena duša prototipa HDZ-ovaca uz vola 1990. godine. Mislim da je i taj ironijski element pridonio raskrinkavanju onih politika koji su grad Zadar dovele u sadašnje stanje. Enio Meštrović je čovjek od kojega očekujemo podršku na jednak način kao što bismo i mi njemu dali političku podršku da uđe u drugi krug. Enio Meštrović je integriran u slobodu i demokraciju Grada Zadra.

Zlatko Marasović za sada je na trećem mjestu u utrci za župana.

- Po ovim rezultatima smo na trećem mjestu s 1 posto iza gospodina Žuvele, nadamo se da ćemo doći na drugo mjesto i ući u drugi krug. Znali smo da je gospodin Žuvela kvalitetan kandidat, mislim da ćemo na kraju prijeći taj jedan posto, rekao je Marasović.