Na Općinskom sudu u Zadru 21-godišnji mladić s prebivalištem u Gornjem Karinu proglašen je krivim zbog kaznenog djela protiv imovine - teškom krađom i neovlaštenom uporabom tuđe pokretne stvari i kaznenog djela protiv osobne slobode - prijetnjom.

U lipnju prošle godine mladić je, u namjeri da se domogne vrijednih predmeta, došao do tuđeg teretnog automobila te kuće drugog vlasnika, odakle je razbijanjem vjetrobranskog stakla i stakla na prozoru suvozačevih vrata zadržao za sebe predmete u vrijednosti većoj od dvije tisuće kuna: jednu kutiju cigareta, kovanice, poklopac auto radija, brusilicu s dijamantnim rezačem i motornu pilu. Desetak dana kasnije, 3. srpnja, okrivljenik je ukrao susjedov Renault Megane i njime se odvezao do mjesne plaže. Kada ga je oštećenik tamo zatekao, mladić je na njega fizički nasrnuo udarajući ga rukama po glavi, nakon čega je izvadio preklopni nož i zaprijetio da će ga ubiti. 

Kako je mladić naveo u svojoj obrani, istina je da je tog dana, iako nema vozačku, uzeo automobil "jer se htio malo provozati". Rekao je da mu je "puko film" jer je bio pijan. Popio je 5-6 litara pive u roku od šest sati, te cijeli "tablu" Normabela od 5 mg. Oštećenik, koji ga ima na "piku" zbog podstanarskih dugova, "ima šljivu i to je to". 

Pio je i tog dana kada je ukrao stvari iz kombija i privatne kuće, te kaznena djela teške krađe priznao u potpunosti.

Sud je okrivljeniku, "mlađem punoljetniku", kao olakotne okolnosti cijenio neosuđivanost te osobne i imovinske prilike, djelom priznanje počinjenja kaznenog djela te mlađu životnu dob (u vrijeme počinjenja kaznenog djela imao je 19 godina), a uvažio je i okolnosti u kojima je živio i odrastao a koje proizlaze iz podataka o njegovom životu dostavljenom sudu od strane Centra za socijalnu skrb.

Izrečena kazna zatvora u trajanju od godine dana neće biti izvršena ako 21-godišnjak u vremenu provjeravanju (4 godine) ne počini novo kazneno djelo.