Povodom obilježavanja 26. obljetnice tragične pogibelji trojice hrvatskih redarstvenika u Pakoštanima, objekt Policijske postaje Biograd od danas nosi ime „Centar hrvatskih redarstvenika Ivana Ćurkovića, Marinka Adžić-Kapitanovića i Olivera Pešića".

- Pokojne kolege Marinko, Ivan i Oliver, kao pripadnici policije do svoje pogibije obavljali su različite policijske poslove i aktivno su sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske. Postavljeno spomen obilježje i ploča s imenima poginulih policajaca svjedočiti će sadašnjim i budućim naraštajima o njihovoj požrtvovanosti u obavljanju policijskog posla i čuvati od zaborava sjećanje na njihovu žrtvu. Ovih dana ih se s posebnim pijetetom prisjećamo, ističu iz PU zadarske.

Marinko Adžić-Kapitanović (1969), Ivan Ćurković (1967) i Oliver Pešić (1974), sva trojica hrvatskih redarstvenika su tragično poginuli dana 16. svibnja 1995. godine kada su mučki ubijeni u mjestu Pakoštane dok su obavljali službeni zadatak.

Na postavljeno spomen obilježje ispred objekta PP Biograd u sjećanje na tragično poginule kolege danas je lovorov vijenac položio načelnik Anton Dražina. U spomen na njihovu nesebičnu žrtvu zapaljene su svijeće i položeno cvijeće na spomenik poginulim policajcima.

Cvijeće su u nazočnosti članova obitelji poginulih policajaca položili načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, načelnik Policijske postaje Biograd Albert Šarin, izaslanstva Grada BIograda, općina Pakoštane i Sv. Filip i Jakov te udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Nastavak je ovo imenovanja objekta i dvorana u sastavu PU zadarske po poginulim hrvatskim redarstvenicima kao čin zahvale i zalog sjećanja na poginule kolege u Domovinskom ratu i kolege koji su izgubili život obavljajući povjerene zadaće u službi.