Povodom Međunarodnog dana obitelji, u Parku prirode Vransko jezero u subotu i nedjelju 15. i 16. svibnja pripremili su interaktivno edukativno vodstvo u tri termina: 11:00, 15:00 i 17:00 sati. 

Jezero na dlanu interaktivna je šetnja koja započinje u prekrasnoj Lučici Prosika, na samoj obali jezera u hladu brijesta i konopljike. Na kanalu koji spaja jezero i more, voditeljica šetnje posjetiteljima će ispričati neke još neispričane priče o ribama putnicama, kamenim vršama i nekadašnjem najvećem maslinku istočne jadranske obale.

Broj sudionika po jednom terminu vođenja ograničen je na 15 ljudi. Cijene vodstva su 40 kn za odrasle i 30 kn za djecu, dok djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Cijena uključuje ulaznicu u Park koja vrijedi za sva tri infocentra. Za sva tri termina potrebna je prethodna najava na mail [email protected] ili na broj telefona 097/ 6025419 najkasnije do petka 14. svibnja u 16:00 sati.

Obitelji korisnici e-Dječje kartice „Mudrica" ostvaruju popust (za jedno dijete 10%, dvoje 20% i troje ili više djece 30%) na kupnju usluga: najam kajaka i adrenalinski park (info centar Crkvine). e-Dječja kartica, namijenjena je roditeljima, a čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge! e-Dječju karticu - Mudricu, možete zatražiti na e‑Građani.

ISTRAŽUJTE BICIKLOM - vožnju po panoramskoj stazi prate jezerski horizonti i romantični trščaci ispunjeni pjevom ptica, na Prosici je za najam dostupno 5 e-bicikala.
ZAPLOVITE KAJAKOM - u info centru u lučici Prosika iznajmite kajak i uživajte u nečujnom veslanju po jezerskoj vodi.
UČITE IZ PRIRODE - Park prirode otkrijte kroz vođenu turu i interaktivnu radionicu po vašoj mjeri.