Učenici 1. i 3. razreda kombiniranog razrednog odjeljenja Područne škole Zaton, uz pomoć razrednice Martine Jelenković, izdali su knjižicu "U zdravom tijelu, zdrav duh!". Uz razrednicu petero učenika marljivo je snimilo devedesetak videozapisa i isto toliko fotografija koje bi uz priručnik trebali pomoći svim učiteljima i učiteljicama razredne nastave u Republici Hrvatskoj, ali i roditeljima te im pružiti dodatne ideje za vježbanje kroz igru.

Knjižica sadrži različite ideje za uvodni dio nastavnoga sata, ali i razne štafetne igre, igre za opuštanje te one kratke igre koje se mogu koristiti u mikropauzama, tijekom nastavnoga sata, kada dođe do pada koncentracije učenika. Svaka vježba, točnije njih 86, napisanih na 70 stranica priručnika, sadrži fotografiju, ali i zappar kod, koji prilikom očita otvara video izvedbu vježbe. Priručnik je izdala Školska knjiga, a isti se upravo dijeli kao podrška učiteljima diljem Republike Hrvatske.

- Unatoč pandemiji vrlo smo aktivni. Sudjelujemo i provodimo brojne aktivnosti kao što su Code week (Europski tjedan kodiranja), izložba radova u Kneževoj palači ( u sklopu natječaja "Županijo, sretan ti rođendan!"), skupljamo čepove za skupe lijekove, učimo se služiti MICRO:BITOM te sudjelujemo u raznim eTwinning projektima, unutar zajednice odgojno-obrazovnih djelatnika predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, kaže Jelenković

Učenici su na poseban način ukrasili svoju učionicu. Mural koji krasi njezin zid financiran je sredstvima Zadarske županije, a ideju su osmislili učenici Područne škole Zaton. Prikazuje crkvicu svetoga Nikole, sinonima za mjesto Zaton, a lijevo i desno od crkvice su more i kopno. Time su htjeli prikazati svoj Zaton kao njihov centar svijeta.