Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe iz Zadra, u dobi od 25, 32, 39 i 49 godina, koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Tako se 25-godišnjaka sumnjiči da je u travnju i svibnju ove godine na području Zadra u najmanje 49 navrata izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 0,5 do 10 grama prema krajnjim kupcima, dok se 32-godišnjaka sumnjiči da je tijekom protekla dva mjeseca na području Zadra i okolice u najmanje 18 navrata prema krajnjim kupcima izvršio preprodaju droge kokain u pojedinačnim količinama od 0,5 do 5,7 grama. Nadalje, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u travnju u tri navrata posredovao u kupoprodaji kokaina između 25-godišnjaka i krajnjih kupaca na području Zadra. Također, 39-godišnjaka se sumnjiči da je u travnju 25-godišnjaku prodavao kokain koji je isti dalje preprodavao krajnjim konzumentima, priopćili su iz PU zadarske.

Protiv sve četvorice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, opisano u čl.190. st.2. Kaznenog zakona, dok su 25-godišnjak, 32-godišnjak i 49-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Posljednji se od sredine travnja nalazi u istražnom zatvoru. Kako doznajemo, riječ je o J. Ž., koji je 2019. godine priveden kao vodeći opskrbljivač kokainom na zadarskom narkotržištu. Podsjetimo, 39-godišnjak je nedavno uhvaćen u vozilu s oko 72,7 grama kokaina, a kako bi sve palo u zaborav, bezuspješno je pokušao podmititi policajca. U sklopu krim istrage na njegovom imanju u Smiličiću pronađeno je uzgajalište pasa za borbu pa je kazneno prijavljen i zbog zlostavljanja životinja.