Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenja dva kaznena djela razbojništva.

Okrivljenog 27-godišnjaka se tereti da je 11. travnja 2021. oko 21 sata u Zadru, počinio dva razbojništva na način da je ušao u dvije pekarnice smještene na različitim adresama te, prethodno maskiran s crnom maskom preko lica, uz prijetnju nožem zatražio od djelatnica tih dviju pekarnica da mu iz registar-blagajne predaju novac. Djelatnice su u strahu za vlastiti život to i učinile, a okrivljeniku se stavlja na teret da je obje pekarnice oštetio za iznos od 490 kuna.

Okrivljenom 27-godišnjaku se stavlja na teret da je 31. ožujka 2021. oko 22,30 sati došao do jednog kioska u Zadru i nogom razvalio zaključana vrata kioska te ušao u unutrašnjost iako ga je djelatnica pokušala spriječiti da uđe. Tereti ga se da je iz pulta uzeo iznos od 185 kuna i potom napustio mjesto događaja oštetivši tvrtku za navedeni iznos.

U optužnici je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.