Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode te dva kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju.

Kako smo ranije javili, 41-godišnjak je protiv njene volje na silu odvezao 18-godišnju poznanicu te prilikom bijega udario u službeno vozilo policije.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak 10. svibnja 2021., u Zadru i u jednom mjestu pored Zadra, pod utjecajem alkohola, nezadovoljan što je oštećenica s njim prekinula ljubavnu vezu, a znajući da se ona nalazi u jednom mjestu pored Zadra, iako svjestan da ona ne želi ići s njim, fizički ju napao kako bi savladao njezin otpor, te ju protivno njenoj volji ugurao u vozilo i udarao ju dlanom tijekom vožnje. Osnovano se sumnja da je oštećenicu odvezao u svoju obiteljsku kuću gdje ju je zadržao unatoč njezinom protivljenju sve dok nije saznao da za njim traga policija.

Postoji osnovana sumnja da je u jednom mjestu pored Zadra, dok se u vozilu nalazio zajedno s oštećenicom, u trenutku kada je ugledao službena policijska vozila povećao brzinu kretanja vozila kako bi pobjegao, kao i da je tijekom bijega, u cilju da spriječi policijske službenike u njihovim službenim radnjama, te pristajući na mogućnost da ugrozi njihovu sigurnost i tjelesni integritet, svojim vozilom udario u službeno policijsko vozilo koje je bilo zaustavljeno preko obje prometne trake kako bi mu se onemogućio bijeg. Policijski službenici su zadobili lake tjelesne ozljede.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 41-godišnjeg osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičeniku odredio istražni zatvor", navode iz Odvjetništva.