Danas je prvi dan otkad su u Zadarskoj županiji završiule Nužne epidemiološke mjere koje su na snagu stupile 7. travnja i trajale do nedjelje, 9. svibnja. Među njima je bilo i ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati umjesto do 22 sata kako je to određeno prethodnom odlukom.

- U svemu tome bilo nam je najteže organizirati smjene radnika i uskladiti radno vrijeme sa željama mušterija. Primjerice, u restoranima gdje večere počinju u 19 sati, gostu nije bilo moguće poslužiti desert ili kavu zbog isteka radnog vremena, rekao nam je predsjednik CEH-a ugostitelja Robert Kovačević.

Naglasio je da ponovno produljenje radnog vremena svakako daje motiv da ugostitelji izdrže ovu tešku i neizvjesnu situaciju. 

- Vidimo da Stožer ima razumijevanja i za "ekonomsku" stranu ove priče. Na tome smo zahvalni, jer shvaćamo da su to odluke koje nose težinu odgovornosti, zaključuje Kovačević.

Neke od ostalih mjera koje su za Zadarsku županiju prestale važiti su korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi, zabrana prodaje alkoholnih pića u vremenu od 20:00 do 6:00 sati, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje u trajanju od 8:00 do 20:00 sata... Sve to zahvaljujući padajućim brojkama, što dokazuje i današnji izvještaj županijskog Stožera civilne zaštite koji je izvijestio o tek 8 novih slučajeva.