U nedjelju, 9. svibnja oko 4.50 sati na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Ulice dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar uočili su osobno vozilo Volvo zadarskih registarskih oznaka kojeg su pokušali zaustaviti koristeći zvučne i svjetlosne signale, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju u smjeru Ulice dr. Ante Starčevića gdje kroz raskrižje prolazi za vrijeme trajanja crvenog svjetla na semaforu.

Nakon toga je nastavio vožnju te dolaskom u raskrižje Ulice Vlatka Mačeka i Šestanski prolaz, ponovno prolazi za vrijeme trajanja crvenog svjetla na semaforu, kojom prilikom zbog neprilagođene brzine gubi kontrolu nad upravljačem i s vozilom prelazi na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udara u nogostup, nakon čega bočnom stranom vozila u metalni stup na kojem su postavljen semafor. Nesavjesni vozač je bježeći od policije izletio s kolnika i prednjim dijelom vozila udario u nosač reklamnog panoa, gdje se konačno zaustavio.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Utvrđeno kako je vozilom upravljao 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,85 promila koji je uhićen i priveden u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, ne postupanje po naredbama policijskih službenika, vožnja pod utjecajem alkohola) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.