Policijski službenici Policijske postaje Biograd zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom sa zagrebačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i „Omogućavanje trošenja droge" , te 27-godišnjaka sa područja Pakoštana zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Starijeg muškarca se sumnjiči da je, prema unaprijed stvorenom dogovoru, u srijedu, 5. svibnja u popodnevnim satima, na raspolaganje stavio stan koji koristi na području Pakoštana, dvojici muškaraca kako bi svi zajedno konzumirali marihuanu i amfetamin (speed), koju drogu je on donio.

U sklopu kriminalističkog istraživanja od njega je oduzeto ukupno oko 9,03 grama marihuane pakirano u dvije plastične vrećice, dvije ručno smotane cigarete tzv. "Joint", oko 0,52 grama droge amfetamina (speed), 26 tableta antipsihotika, digitalna vaga s tragovima droge te pribor za konzumaciju droge.

Kod 27-godišnjaka su pronađene i oduzete jedna plastična vrećica ispunjena s oko 0,88 grama marihuane te jedna plastična vrećica ispunjena s oko 3,3 grama amfetamina (speed). Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega Općinskom sudu u Zadru, Prekršajnom odjelu, podnosi se optužni prijedlog.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, protiv 30-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te Omogućavanje trošenja droga, priopćili su iz PU zadarske.