U Foši je danas bio stručni tim splitske tvrtke Obala, koja se od 1948. godine bavi projektima pomorske infrastrukture.

- Gore je nego što smo vidjeli na fotografijama, rekao nam je voditelj tima, Duško Šimunović, objašnjavajući kako uzimaju bazične podatke. Obalu d.o.o. je angažirao Odjel za graditeljstvo da naprave projekt sanacije obalnog zida u Foši za Odjel za komunalne poslove.

 

- Ovo je u samom centru grada, pomorska baština. Siguran sam da će nam konzervatori, koji rade uvjete, naložiti da obalni zid vratimo u prvobitno stanje i iskoristimo ove kamene obrube, navodi voditelj tima s puno iskustva. Tko bi trebao raditi taj zahvat, pitamo.

- Svakako specijalizirana firna za pomorske radove. Pogledajte Jazine kako je odlično napravljen obalni zid!, dobronamjerno će stručnjaci iz Splita.

iz Grada su objavili kako će to ipak raditi njihov kućni majstor - ugovorena tvrtka Stipčević. Bez natječaja i referenci za taj delikatni posao kojeg će financirati Država i Zadarska županija.

Obala je uništena u listopadu 2018. godine, a nebriga gradske vlasti dovela je do potonuća obalnog zida. Ono je već u opasnom stanju. Stanje je lošije nego kad smo ga mi snimili za Veliki petak.