Kandidat SDSS-a i DSS-a za načelnika Gračaca, Rajko Obradović, na svom je Facebook profilu podijelio status jednog simpatizera koji je na lokalne izbore pozvao birače iz dijaspore, spominjući organizirani prijevoz i testiranje na koronavirus.

Ova objava na društvenim mrežama na noge je digla SDP-ovog kandidata, Momira Japundžića, koji je tim povodom uputio priopćenje za medije:

- Povodom objave na društvenim mrežama, kojom se pozivaju birači, hrvatski državljani s važećom osobnom iskaznicom i adresom u Općini Gračac, a žive u inozemstvu, da će im biti osiguran prijevoz i besplatan test na covid ako odluče glasati za određenog kandidata na predstojećim lokalnim izborima, obraćamo se javnosti. Ne možemo nikom osporiti da iskoristi svoje biračko pravo, ali možemo glasno reći DOSTA!!! Dosta su nam drugi nametali vlast koju ne želimo, dosta su nam oni koji ne žive našu svakodnevicu odlučivali o istoj. Ako već nije protuzakonito, duboko je nemoralno i krajnje drsko, bez obzira radi li se o biračima iz BiH, Njemačke ili Srbije, doći na jedan dan, odrediti sudbinu svih nas i otići natrag u države u kojima prebivaju. Nakon njihovog odlaska svima nama u Gračacu ostaju isti problemi, nedostatak adekvatne zdravstvene skrbi, katastrofalna prometna povezanost sa središtem županije, loša prometna infrastruktura, iseljavanje onih koji su tu još ostali, itd.