U subotu, 1. svibnja u 17:40 sati u mjestu Jasenice na cesti D54 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Vozač (40) upravljao je osobnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka iz smjera Obrovca u smjeru Maslenice. U jednom trenutku odlučio se na pretjecanje automobila kojim je upravljala 54-godišnjakinja, a nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu. Tom prilikom prednjom stranom automobila udara u automobil kojim je upravljala 20-godišnjakinja, vozeći iz suprotnog smjera. Njegovo vozilo skrenulo je van kolnika gdje se zaustavilo, dok se vozilo 23-godišnjakinje zarotiralo i prednjim dijelom udarilo u treći automobil kojeg je 40-godišnjak pretjecao. 

Vozač (40) i vozačica (23) su vozilom Hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje je kod djevojke utvrđen prijelom noge, a kod muškarca prijelom u predjelu rebra i prsne kosti. Oboje su van životne opasnosti, a 40-godišnjak će dobiti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s teškim posljedicama.