Iz PU zadarske izvijestili su javnost o rezultatima posljednje akcije Vikend, u sklopu koje se provode pojačane aktivnosti. Od 30. travnja do 2. svibnja kontrolirali su 436 vozila i vozača, a poduzeli 141 represivnu mjeru.

Alkotestirano je ukupno 178 vozača, od kojih je 9 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 58-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen našićkih registarskih oznaka koji je u petak oko 18.42 sati na Viru izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Izmjereno mu je 1,92 promila u krvi, te je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Među 72 vozača, koja su prekoračila propisano ograničenje brzine, rekorder je 23-godišnji vozač Mercedes. On je u petak u 15.18 sati na A-1, dionici Pirovac-Benkovac, mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h, vozio 204 km/h. Nakon što ga je sustigao presretač, izdan mu je prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000 kuna. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.