Odjel za gospodarenje gradskom imovinom pribavio je projekt uklanjanja građevine kod društva Brković Inženjering d.o.o.. Tim projektom obuhvaćene su preostali bespravno sagrađene dijelove objekta "Zara Beach", na plaži Kolovare. Kad radovi na uklanjanju budu provedeni uz suglasnost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, daljnje aktivnosti poduzet će se kroz međusobnu suradnju Grada i Ministarstva kao nadležnog tijela RH, najavili su iz gradske uprave.

Plaža Kolovara na kojoj se nalazi sporni objekt, svojedobno upisan u temeljni kapital Hotela Zadar, dodijeljena je u koncesiju Gradu Zadru od strane Županije.

Iz Grada su proteklih godina davali u potkoncesiju bespravno izgrađenu ugostiteljsku terasu. Kakav im je sada plan u društvu s Ministarstvom mora koje je neuobičajeno prije godinu dana, predalo taj objekt na upravaljanje Gradu Zadru. I to odlukom Trgovačkog suda u Zadru, koji Hotele Zadar nije tretirao kao stranku u postupku.

Predsezona kupanja već je počela, a plaže Kolovare na većem dijelu nije uređena i spremljena za sezonu. Na drugom dijelu nije dovršena, a u sredini je ruglo i opća opasnost. Iz ovog što su nam rekli nadležni u gradskoj upravi, ne zna se do kad će stajati podsjetnik na Zara beach koji je posljedica nazakonitih radnji.