Ispred spomen obilježja Jedinice specijalne policije - Poskoci, načelnik policijske uprave Anton Dražina i sam pripadnik Poskoka, odao je počast poginulom kolegi Franku Lisici, koji je prije 30 godina  poginuo u uniformi, izvjestili su iz PU zadarske.

Pokojni Franko Lisica rođen je 24.09.1968. godine, dok je pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 5. kolovoza 1990. godine.

 Franko Lisica, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, 2. svibnja 1991. godine  upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja.

U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.

Obilježavanje 30. obljetnice nastaviti će se u subotu. 1. svibnja 2021. godine gdje će načelnik s izaslanstvom položiti vijenac i zapaliti svijeće na mjestu pogibije na brdu Štrkovača u Polači te će se u nedjelju, u Bibinjama u crkvi Velike Gospe u Bibinjama služiti misa zadušnica, a potom na mjesnom groblju položiti vijenac i zapaliti svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice.