Predstavnici SDP-ove koalicije Srcem za Zadar danas su predane liste kandidata koje su, kako su istaknuli kandidati za župana i gradonačelnika Zadra, Zlatko Marasović i Marko Vučetić, kreirane voljom građana.

Oni su ih pozvali na veću izlaznost jer samo tako mogu doći do zajedničkog interesa. On nije samo promjena vlasti, već i nova upravljačka komunalna politika grada, istaknuo je Vučetić.

Dosadašnja se svodila na HDZ-ova obećanja koja se daju već 30 godina, dodao je Erol Gaši, podsjećajući kako je u lokalnoj kampanji premijer Andrej Plenković obećao linearni akcelerator od 25 milijuna kuna, a do sada nije bilo novca za taj uređaj.

To je zlouporaba zdravlja građana u kampanji Branka Dukića, ustvrdio je njegov protukandidat Vučetić koji je prvi put spomenuo  koalciju s HDZ-om do koje neće  i ne može doći.  -  Antihadezeovska dimenzija pretpostavlja da s HDZ-om nećemo surađivati ni u kakvom obliku. Ne postoji mogućnost da nakon izbora koaliramo s HDZ-om zato što smatramo da je HDZ devastirao lokalne politike i građanstvo, poentirao je Vučetić.

Na novinarsko podsjećanje kako je Dukić kao predsjednik Lige za borbu protiv raka predvodio humanitarnu akciju prikupljanja novca za taj uređaj, Vučetić je rekao kako je to trebala biti ideja njega kao gradonačelnika Zadra. Takav odnos govori o duboko podijeljenoj stvarnosti od koje najveću štetu imaju ovdašnji građani, kazao je Vučetić. Obećanja za zdravlje građana su kod u kojem se, prema riječima Vučetića, dekodira antidemokratska politika u Zadru.

Marasović je tome dodao i kako je Županija, kao osnivač bolnice, propustila priliku da nabavku tog uređaja nominira prema EU fondovima. Sad se igraju s našim zdravljem, ustvrdili su kandidati koalicije Srcem za Zadar.

Vučetić je izrazio zadovoljstvo s listom koja odražava različitost politika koalicije pet stranaka i nezavisnih kandidata.

Jedino tako možemo aktivirati energiju da izađemo iz istosti u kojoj smo zapeli posljednjih 30 godina, poručio je Vučetić i dodao kako Zadar treba biti slobodan i demokratski. Do tog cilja ne može se doći ako građani ne izađu na izbore i ne izraze svoju volju, poručio je kandidat za gradonačelnika ispred sjedišta Županijskog i Gradskog izbornog povjerenstva.