Ravnateljica ustanove INOVAcija, Katarina Colić čeka uporabnu dozvolu nakon uspješnog tehničkog pregleda kojeg su 12. travnja provele nadležne službe Grada Zadra.

- Na tehničkom su ustanovljene manje sitnice koje je trebalo popraviti. Uporabnu ćemo dobiti do kraja tjedna, nakon čega ćemo objaviti već spreman javni poziv zainteresiranima za najam prostora, rekla nam je ravnateljica te županijske ustanove. Uz pomoć EU financiranja, INOVAcija je bila nositelj projekta izgradnje i opremanja Centra za kreativne industrije na Relji za koji su 2018. godine dobili 20 milijuna kuna. Prema projektu zagrebačke arhitektice Ane Alar, koja sad radi u Ing4studio, Sitolor iz Slavonskog broda u ljeto 2019. godine počeo je posao vrijedan 21.3 milijuna kuna.

Oni su još uvijek odgovorni za gradilište na kojem je nedavno došlo do curenja vode u podrumu zgrade.

- Mislili su kako je kvar u hidrantu, zato se kopalo ispred zgrade da bi se to utvrdilo, pojasnila je ravnateljica Colić vidljivu intervenciju u prostor. Sitolor je sanaciju napravio o svom trošku. Primopredaja između investitora i izvođača radova zakazana je 6. svibnja.

Slavonci su od samog početka imali problem s podzemnim vodama koje su izbijale na gradilištu. U radovima se došlo čak do razine mora. Ništa čudno, kada se zna da su u neposrednoj blizini i Reljini vrtovi.

Do useljenja Centra za kretivne industrije, površine od 1.560 m², svakako će doći u svibnju. Tamo će biti sjedište INOVAcije kao i mjesto kreacija budućih podstanara za koje bi se idućeg tjedna trebao raspisati javni poziv.