Bivši nogometaš Zadra, 42-godišnji J.M., već poznat javnosti po ranijoj osuđivanosti za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja, napada na službenu osobu, neovlaštene proizvodnje, prometa drogama i omogućavanja trošenja droga te izazivanja prometne nesreće, dobio je novu osuđujuću presudu sa Općinskog suda u Zadru.

Sutkinja Ksenija Bratković proglasila ga je krivim što je u prosincu 2020. godine u Petrčanima ušao u hotelski kompleks Falkensteiner Resorts, te iz otvorene podzemne garaže izvezao i ukrao trajler slovačkih registracijskih oznaka na kojem se nalazio morski skuter "SeaDoo". 

Nakon pet dana vratio se u istu podzemnu garažu i sa još dvije nepoznate muške osobe na kamionet Citroen Jumper s utvrđeno lažnim registracijskim pločicama utovario više plažnih drvenih ležaljki, stolića i stolica. Kada mu je prišao direktor u resortu Lovre Lovrenčić, rekao mu je da te ležaljke ustvari vraća, da bi njemu iza leđa ponovno ukrcao ležaljke i stoliće te pokušao izaći iz okruga resorta. Međutim, zadržan je na porti gdje je bio primoran zaista vratiti stvari, te se potom udaljio. 

U očitovanju kakav stav zauzima prema optužnici, optuženik je na početku naveo da se ne smatra krivim za počinjenje dva kaznena djela protiv imovine i jedno krivotvorenje isprave, da bi u nastavku priznao krivicu, uz naglasak da ne prihvaća imovinskopravni zahtjev oštećenika koji je postavljen na raspravi na iznos od 20.977,00 eura. 

Zastupnik optužbe Igor Vulić na to je izmijenio prijedlog kaznenopravne sankcije, predloživši uvjetnu osudu umjesto umjesto jedinstvene bezuvjetne kazne zatvora u trajanju od godinu dana i četiri mjeseca. 

Tako je i bilo - sutkinja mu je dosudila jedinstvenu uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje od pet godine. Olakotna okolnosti bila su njegovo ponašanje tijekom postupka, iskreno žaljenje i kajanje, a otegotna podeblji kriminalni dosje koji je dosad uključivao pet kaznenih djela za koje je pravomoćno osuđen. Ova kazneno djelo protiv imovine napravio je samo tri mjeseca od nakon što je bježao policiji po Zadru sve do Petrčana i natrag, postižući brzinu višu od 200 km/h. Nakon što je uhvaćen, odbio je test na prisutnost droga, a u automobilu mu je pronađeno 0,2 grama kokaina.