Dva rasvjetna tijela u 200 metara Ulice Julija Klovića u kvartu (kod pizzerije Šime), koji ima 200-injak apratmana i daleko manje školske djece, stanar te ulice od kolovoza moli, traži i pita da se postave dva rasvjetna tijela.

Mario Mičić nam je poslao korespodenciju s nadležnima u gradskoj upravi u kojoj je to ispao veći problem nego izgradnja nuklearne centrale.

- Obratio sam im se krajem kolovoza, prije početka školske godine jer imamo odgovornost prema svojoj i drugoj djeci koja se vraćaju iz škole i na tom dijelu prolaze kroz mrkli mrak. A što da se dogodi prometna nesreća, osim nelagode koju moramo imati radi tako neurbaniziranih uvjeta u 20-tim godinama 21. stoljeća. Imamo odgovornost i prema svom kvartu u kome drugi stanari, kao i ja, ostavljaju svijetlo ispred garaže. Imamo pravo tražiti te dvije "šterike" kao porezni obveznici i građani Zadra koji plaćaju komunalnu naknadu, kazao nam je Mičić i dodao kako njemu nije teško pisati e-mailove i neće odustati dok se taj mali komunalni problem ne riješi.

Komunalno zapušten dio Ulice Julija Klovića

Poslao nam je prepisku koju je vodio s pročelnikom Darkom Kasapom te osobom zaduženom za rasvjetu u Odjelu za komunalne poslove Predragom Kneževićem.

U vječnom prebacivanju loptice s jednog na drugi odjel, Knežević se drznuo objaviti kako to zahtjeva izradu projekta - ishođenje dozvole - nešto što nikad nismo čuli kada bi se Komunalni odjel hvalio s povećanjem broja rasvjetnih tijela.

Pa kaže Knežević: "Uvidom u situaciju na terenu utvrdili smo da postojeće stanje zahtijeva izradu projekta, i ishodovanje dozvola, što izlazi iz nadležnosti Upravnog Odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša."

Realizacija je možda moguća kao dio cjelovitijeg rješenja kroz izgradnju, za što je nadležan Upravni Odjel za prostorno planiranje i graditeljstvo. Knežević koji je na tom mjestu zamijenio Nikolu Štokova, prethodno je objasnio kako "postoje mjesta gdje zbog infrastrukturnih, imovinsko-pravnih i drugih problema, rasvjetu nije moguće postaviti."

- Ne vidim razlog zašto taj dio ulice nije osvjetljen davno prije kada se radila rasvjeta i kad je sve okolo bilo osvjetljeno, osim ako nisu postojali neki problemi. Možda znaju sami stanari... Naš ugovorni izvođač će izaći na teren i vidjeti mogućnosti postavljanja rasvjete, piše Knežević koji očito nije svjestan da je on taj koji mora riješiti problem.

Po mogućnosti u suradnji s Odjelom za graditeljstvo koji radi na izgradnji komunalne infrastrukture.

Nakon podužeg vremena "gluhih telefona" u što se pretvori pouzdana elektronska korespodencija, Mičić dobiva odgovor od pročelnika Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, Darka Kasapa.

"Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo u programu gradnje za 2021. godinu nema predviđena sredstva za izgradnju i rekonstrukciju navedene ulice, pa tako ni javne rasvjete. Upravni odjel za komunalne djelatnosti ukoliko ima mogućnosti i sredstava će izvršiti tzv. progušćivanje mreže u navedenoj ulici", službeno je očitovanje koje je Mičić dobio prije koji dan. I to je teorem.

Pozivanje na izbore i protekciju koju nekima daje HDZ-ova iskaznica, što je također spočitavao Mario Mičić, samo nadolijeva ulje na vatru činjenici da netko ne zna ili ne želi napraviti svoj posao.