Početna konferencija projekta „Ispunite svoju zlatnu dob" održat će se u srijedu, 28. travnja s početkom u 10 sati. Projekt će predstaviti korisnik - Općina Poličnik, u suradnji s regionalnim koordinatorom Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Načelnik Općine Poličnik, Davor Lončar i Marina Dujmović Vuković, ravnateljica agencije ZADRA NOVA uvod će se obratiti zainteresiranima, nakon čega će projekt predstaviti Gregor Budan Dorkin.

Provedbom projekta "Ispunite svoju zlatnu dob" unaprijedit će se socijalne usluge na teritorijalnom obuhvatu urbane aglomeracije Zadar kroz zapošljavanje šest socijalnih asistenata te će se nabaviti tri nova hibridna vozila. Osim Općine Poličnik, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Zemunik Donji, Bibinje, Ražanac, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar i Lokalna akcijska grupa Mareta. 

Agencija ZADRA NOVA, kao regionalni koordinator, tehnička je pomoć tijekom provedbe projekta. Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske kao Upravljačko tijelo u postupku odabira projekta, u okviru otvorenog trajnog Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar sedam urbanih aglomeracija/ područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb", Odlukom o financiranju dodijelno je iznos od 2.884.267,80 HRK bespovratnih sredstava za projekt „Ispunite svoju zlatnu dob". Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

U skladu s epidemiološkim uvjetima, konferencija će se održati u hibridnom obliku (uživo i mrežni prijenos).