Od početka 2020. godine gradskoj upravi vraćeno je 18 poslovnih prostora koji su bili dotad u zakupu poduzetnika, od kojih se većina na takav potez nesumnjivo odlučila zbog epidemije koronavirusa koja im je ostavila veliki minus u blagajni.

Iz Grada su nam dostavili popis tih lokala, od kojih su četiri u međuvremenu pronašla novog zakupca putem javnog natječaja. Riječ je o prostorima na adresama Borelli 1, J. Barakovića 4, M. Klaića 5 i Stjepana Radića 28. Od 14 ostalih prostora čak 9 ih se nalazi u povijesnoj jezgri, a najveći prostor u centru je onaj u Ulici knezova Šubića Bribirskih 16, gdje se nalazila sportska ambulanta dr. Marka Prenđe. Ostali vraćeni gradski prostori koji trenutno zjape prazni su: Medulića 2, Biskupa J. Divnića 2, Borelli 7, Borelli 7, Don Ive Prodana 7, J. M. Dalmatinca 7, Mali lž, Uvala Knež, MO Veli Iž bb, Obala kneza Branimira 18, Obala kralja Tomislava 1, (Kentbank - u postupku povrata prostora), S. Radića 18, Stomorica 1 i Trg Gospe Loretske 5.

Svi oni nalaze se u Registru imovine Grada Zadra, za kojeg iz gradske uprave tvrde kako se "redovito ažurira kako bi građanima omogućili transparentan uvid u gradsku imovinu".

No, jednostavnim uvidom u Registar imovine potvrđeno je ono na što je nedavno upozorila Vedrana Mišković iz zadarskog SDP-a, a to je da su podaci nepouzdani i netočni. Na popisu je oko 480 poslovnih prostora, no među njih su ubrojena i igrališta (?!), dok dio redaka jednostavno zjapi prazan, kao i sve veći broj poslovnih prostora.