Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio je istražni zatvor za 15-godišnjaka i 17-godišnjaka koji su osumnjičeni za Tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju te za 19-godišnjaka koji je osumnjičen za Nasilničko ponašanje u slučaju premlaćivanja 14-godišnjaka u Zadru.

Podsjetimo, DORH je jučer priopćio kako se osnovano sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnim oštećenikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao 14-godišnjaka rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj, te da su 17-godišnjak i 15-godišnjak 22. travnja oko 20,00 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozljede istog oštećenika, fizički ga napali te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

U međuvremenu je za nasilje nad dječakom podnijeta kaznena prijava protiv još jednog maloljetnika, 15-godišnjaka, sve zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje. Njemu nije određen istražni zatvor, već je pušten uz mjere opreza.