Udruga za autizam Zadar, u suradnji s Diadora Tv  pokrenula je akciju „Slike s potpisom" u kojoj će kroz antistresne kreativne radionice, osobe iz javnog života Zadarske županije, pod stručnim vodstvom, izraditi slike tehnikama akrilnog izlijevanja i string arta.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predhodno likovno znanje i umijeće. Dovoljno je slijediti upute voditelja radionice. Potrebni materijal i voditelje radionice osigurala je Diadora Tv.

Gotovih 40-ak slika, koje će izraditi: glumci, sportaši, glazbenici, političari, radijski i televizijski voditelji i drugi, donirat će se Udruzi za autizam Zadar. Akcija traje do kraja kolovoza. Slike će se prodavati putem aukcije na društvenim mrežama. Slike koje se ne budu prodale ponudile bi se na organiziranoj aukciji u rujnu, kao posebno događanje, ukoliko to budu dozvoljavale epidemiološke mjere. 

Prva radionica održat ce se na terasi restorana „Sunshine" u Diklu već ove subote, 24. travnja, dok je druga zakazana u ponedjeljak, 26. travnja od 18 do 20 sati. , a druga u ponedjeljak ( 26.4.) od 18.00 do 20.00 sati . Svoje sudjelovanje u radionicama potvrdili su Tamara Šoletić, Sanja Petrovski, Mladen Grdović, župan Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, Ivica Sikirić Ićo, gradonačelnik Branko Dukić, Elena Stella, Vinko Radovčić.

Voditeljica emisije je Silvija Jurin.