"U svom obraćanju javnosti od 21. travnja, Duje Stanišić iznosi neke netočne podatke vezane uz stanje područne škole u Petrčanima, na koje kao ravnateljica Osnovne škole Petra Preradovića, u čijem sastavu je i Područni odjel Petrčane, moram reagirati", stoji u priopćenju Stanke Pere-Martinac. Prenosimo ga u cijelosti:

- Fotografija učionice koju Stanišić prilaže tekstu i navodi kako djeca borave u vlažnoj učionici što nije dobro za njihovo zdravlje, uopće nije učionica u kojoj učenici borave već skladišna prostorija u kojoj se drže materijali za održavanje čistoće škole i sredstva potrebna za održavanje higijene sukladno propisanim epidemiološkim mjerama, a to je bila i prije propisanih mjera. Sedmero učenika ovog područnog odjela borave u učionici koja nije vlažna i opremljena je sa svom potrebnom opremom za izvođenje nastave kao i učionice u matičnoj školi, napisala je Pera-Martinac priloživši i fotografije.

Kako navodi, od listopada prošle godine učenici mogu koristiti i veliku dvoranu na katu koju je Grad Zadar potpuno renovirao i opremio za potrebe Mjesnog odbora Petrčane.

- Što se tiče športske opreme, ona se obnavlja sukladno potrebama, a strunjača koju gosp. Stanišić spominje, zapravo je sklonjena u tu pomoćnu prostoriju radi otpisa i u tijeku je nabava novih. Fasada zgrade uistinu je problematična jer je zbog načina gradnje podložna utjecaju mora. U proteklim godinama više puta je sanirana, a njezina sanacija predviđena je i za ovu godinu. Fasada će biti sanirana kad se dobro prosuši, kako i nalaže građevinska struka. Nadam se da sam situaciju u školi prikazala onakvom kakva jest, bez ikakve namjere da se uvlačim u predizbornu kampanju, zaključuje ravnateljica OŠ Petra Preradovića.