Produžene su prijave za sudjelovanje u novom, četvrtom broju naših otočkih DIY („uradi sam") novina do četvrtka, 29. travnja! Prijave možete slati na [email protected] još sedam dana.

- Pozivamo vas na slanje reportaža; fotografija i fotoreportaža; intervjua sa zanimljivim otočkim osobama; kratkih priča, anegdota i kronika; ilustracija i stripova; vijesti o važnim otočkim akcijama i događajima, potrebama i problemima, poezije i proze, i naravno crtica s otoka. Iz jasno osobnog, subjektivnog ugla: tražimo sadržaje koji su vam bitni i do kojih vam je stalo, koji priču vašeg otoka pripovijedaju iz vaše, dosad možda neotkrivene perspektive. Želimo različite zaljubljenike u otoke povezati u broju koji će tematizirati otok u konkretnom i simboličkom smislu, koji će o otoku govoriti i kao izazovu i kao izboru - svakodnevnom, životnom, osobnom i kolektivnom, stoji u pozivu uredništva. 

Po zaprimanju svih prijuava, organizirat će se radionica stripa i ilustracija za sve uzraste, koja će se održati 1. i 2. svibnja, pod vodstvom prekaljene stripašice i ilustratorice Ene Jurov, nove članice otočnog uredništva koje će rezultatima ukrasiti novi broj CRTICA S OTOKA! 

Radionica će se održati uživo na platou ispred OŠ Zadarski otoci na Silbi u subotu, 1. svibnja od 16 do 19 sati i u nedjelju, 2. svibnja od 11 do 14 sati. 

- Svi ste pozvani, a ako želite samo zbog ove radionice doći na Silbu, javite se mailom te ćemo vam pomoći oko organizacije puta i smještaja Na radionici ćemo crtati kratke stripove na temu života na otoku te ilustrirati tekstove novog broja CRTICA S OTOKA. U prvom dijelu radionice sudionici će samostalno raditi na svojim scenarijima, koje ćemo zajednički komentirati, te će ih sudionici samostalno ili u grupama dovršiti). Na kraju radionice ćemo kolektivno izraditi naslovnu stranicu prvog silbenskog strip-fanzina te posložiti ilustraciji u novine i zajednički ih prelomiti i kopirati, najavili su organizatori.