Zadarski socijalni radnici nisu danas na kraju izašli na prosvjed šutnje jer smatraju da je za takve prosvjede vrijeme prošlo, objavio je Radio Zadar.

Upravo zadarski socijalni radnici bili su prve žrtve lošeg sustava.

Javnost kao da je zaboravila događaj  s Paga od prije dvije godine, kada je  otac bacio kroz balkon svoje četvoro malodobne djece u dobi od tri do osam godina.

Tadašnja ministrica Nada Murganić u pratnji državne tajnice, Zadranke Marije Pletikose, odmah je zatražila smjenu ravnateljice Vesne Burčul zbog propusta u radu te ustanove.

Iako su socijalni radnici tada tražili i vapili pomoć te reorganizaciju sustava, smjena Vesne Burčul, na osnovu inspecijskog nalaza koji je ostao poslovna tajna, bilo je  jedino što je ponuđeno od strane tog Ministarstva. Problemi su ostali zacementirani.

Socijalna radnica i sindikalna povjerenica zadarskog Centra za socijalnu skrb Zdenka Borić koja je danas jedina izašla pred novinare podsjetila je kako su im iz nadležnog Ministarstva prije dvije godine, kada se dogodio slučaj Pag obećali zapošljavanje 6 socijalnih radnika. Ali to se, naravno, nije dogodilo.

Tek zaštita socijalnih radnika na riječima koju je prije pet dana kao deklarativnu osudu zbog napada na njih, izrekla državna tajnica Pletikosa, ironično baš u Zadru.