Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela protiv gospodarstva i to zlouporabe povjerenja, utaje poreza i carine velikih razmjera te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Iz PU zadarske su priopćili kako ga se sumnjiči da je od lipnja 2018. do prosinca 2019. godine kao vlasnik i direktor trgovačkog društva iz Zadra bez ikakve valjane pravne osnove sa žiro računa društva podizao i za sebe zadržao novčani iznos preko 2.700.000 kuna, što je u konačnici dovelo do trajne blokade računa društva i ispunjenja zakonskih pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka.

Isto tako ga se sumnjiči da je osnovao još dva povezana društva sa sjedištem u Zadru putem kojih je u periodu od srpnja 2018. do studenog 2019. godine ispostavio više krivotvorenih računa koje je prikazao u poslovnim knjigama prvog društva kako bi tom društvu umanjio poreznu obvezu po osnovi poreza na dodanu vrijednost u iznosu od gotovo 800.000,00 kuna.

Navedenim kaznenim djelima 52-godišnjak je sebi pribavio nepripadnu imovinsku korist na štetu društva i vjerovnika istoga u iznosu od 2.700.000 kuna, dok je državni proračun RH oštetio za iznos od 800.000 kuna.

Protiv 52-godišnjaka je nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava.

Kako doznajemo, 52-godišnjak je sa šireg šibenskog područja, a u Zadru je registrirao tvrtku za uzgoj bilja. Nije poznat javnosti.