Proteklog vikenda ( 16.-18. travnja 2021. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali su 391 vozila i vozača, a poduzeli su 99 represivnih mjera.

Alkotestirano je 67 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom kontrole u petak u 22.51 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru. Policijski službenici su zaustavili 34-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom Citroen zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,73 promila. Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 18. travnja u 17.48 sati na cesti D-424, predio Tromilja policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 36-godišnjeg državljanina Slovačke koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 149 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 90 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.