Zadarski gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima je danas predstavio projekt uređenja gradskog parka Vruljica, u kojemu će niknuti obnovljeno boćalište, igralište za djecu s poteškoćama u razvoju i vježbalište za sve građane.

U tijeku su završni radovi na boćalištu, koje se nalazi uz tamošnji vrtić, a sljedećeg tjedna postavit će se sprave za vježbanje. Kompletno uređenje parka, vrijedno 1,5 milijuna kuna, bit će okončano u sljedećih sedam-osam mjeseci.

- Posljednje četiri godine posvetili smo puno pažnje plažama i obali, a nismo do kraja uspjeli realizirati uređenje parkova, perivoja i šuma. Ovo će biti obrazac po kojemu ćemo se dalje ponašati. Uskoro kreće i natječaj za radove na Musapstanu, gdje ćemo urediti poučnu trim staru i šetalište s dječjim igralištem i vježbalištem. Kad se to napravi, postavit ćemo i neke prepreke kako bismo konačno spriječili odbacivanje otpada, rekao je Dukić.

Izrazio je vjeru da će ista ekipa ostati na čelu grada i provoditi daljnje projekte ozelenjivanja grada poput uređenja parka na tzv. Predvojničkoj iznad zaobilaznice.
Što se tiče same Vruljice uz Kišne vrtove, koji će akumulirati višak vode u kišnim razdobljima za sušnija, planira se uređenje i parka za pse.