Iz slovenske tvrtke Solida d.o.o. uputili su zahtjev za ispravkom i isprikom zbog prošlotjednog teksta u kojem je objavljen navod o tome da su otišli u stečaj i napustili gradilište dnevne bolnice.

U zahtjevu kojeg smo dobili od opunomoćenika, zadarskog odvjetnika Davora Ukalovića, tvrdi se kako je "u naslovu i daljnjem tekstu, autor iznio neistinitih tvrdnji te je grubo prekršio Zakon o medijima. Zbog neistinitog i spornog naslova ,,a uzevši u obzir veličinu i obim poslova tvrtke Solida d.o.o. je pretrpila a i dalje trpi velike materijalne gubitke te joj je prouzročena materijalna šteta", navodi se u zahtjevu za ispravkom.

"Razlog nastanka velike materijalne štete je taj što se nije vodilo računa da se poduzmu sve potrebne mjere točnosti onog što se objavljuje. Provjera se mogla provesti izrazito jednostavnom metodom uvida u internetsku stranicu koja se bavi stečajevima te bilancom tvrtki u Republici Sloveniji", ističe se u zahtjevu za ispravkom i isprikom.

Nakon obavijesti koju smo dobili od Edvarda Gerdeja, direktora Solide da nisu u stečaju i da nisu obustavljeni radovi, promijenjen je naslov.

U zahtjevu za ispravak i ispriku traži se objava članka s njihovim naslovom na istom mjestu na portalu 057info, koji se ovom prilikom ispričava zbog pogreške o tome da je Solida završila u stečaju i zbog toga što dobivenu informaciju nismo stigli provjeriti preko interneta u Sloveniji.