Ćurko umjesto Ćurka, tako je trebalo biti na lokalnim izborima za Grad Nin, gdje se ipak dogodilo nešto što je ispalo iznenađenje i za same HDZ-ovce.

Umjesto kandidature Tomislava Ćurka za gradonačelnika Nina, odlukom Gradskog odbora HDZ-a, za to će se mjesto ponovno natjecati dugogodišnji gradonačelnik Nina, Emil Ćurko (rođen 1956. godine). On je svoje povlačanje najavio u vrijeme unutarstranačkih izbora na kojima je za predsjednika GO HDZ-a Nina izabran Tomislav Ćurko.

S njim smo na tu temu kontaktirali unazad dva, tri tjedna kad se čekala, zbog korone, odgođena sjednica Gradskog odbora HDZ-a u Ninu. Trebao je to biti završni čin potvrde Tomislava Ćurka, kada je došlo do obrata u kojem on odustaje. Kandidatura Emila Ćurka jednoglasno je potvrđena, dok će Tomislav Ćurko biti nositelj liste HDZ-a za Općinsko vijeće.

To je isključivo zbog nastalih obiteljskih razloga, kazao nam je Tomislav Ćurko. On je zbog te političke funkcije već napustio mjesto savjetnika u Čistoći sporazumnim otkazom.

Direktor Čistoće, Ivan John Krstičević prije nekoliko mjeseci nam je najavio odlazak Tomislava Ćurka na mjesto gradonačelnika Nina. Ćurko je bio direktor Čistoće, a nakon toga i protukandidat Božidaru Kalmeti na prošlim izborima za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.