Za 197.260 kuna Helion group iz Osijeka izradit će izvedbeni projekt radova na adaptaciji i dogradnji zgrade nekadašnjeg Srednjoškolskog đačkog doma (Hotel Čazma), kako bi se u nju u cijelosti izmjestila Medicinska škola Ante Kuzmanića.

Odluku o odabiru potpisala je ravnateljica Anita Basioli nakon što je Povjerenstvo utvrdilo kako Helion ima tražene reference i najpovoljniju među pet pristiglih ponuda. Nakon žalbenog roka i potpisa ugovora, odabrani Helion imat će rok od 60 dana za dostavu projekta koji će uključivati troškovnike za sve potrebne struke.

Podsjetimo, nova lokacija škole nalazi se u neposrednoj blizini zdravstvenih ustanova koje služe kao vježbovni poligon Škole - Opća bolnica Zadar i Poliklinika Opće bolnice Zadar. Kako učenice i učenici škole svakodnevno izvode stručnu praksu u ovim ustanovama te paralelno pohađaju nastavu, nužna je prostorna blizina među ustanovama što se ovim preseljenjem lokacije Škole osigurava. Za dva europska projekta - unaprjeđenje infrastrukture i uspostavu regionalnog centra kompetentnosti Medicinskoj školi odoboreno je oko 90 milijuna kuna, a samo na ovaj projekt obnove zgrade otpada 48 milijuna.

Razdoblje projekta koji se odnosi na samu adaptaciju škole je do 21. rujna 2023. godine.