NOVO

Članovi HGSS Stanica Zadar, Šibenik i Gospić zajedno sa djelatnicima policije, drugi dan su u potrazi za starijom muškom osobom na području Dobropoljaca. Nestanak je prijavio sin koji je zadnji vidio oca, sa kojim živi, kada je otišao sa ovcama na ispašu. Otac je ostao sam u kući, a po povratku sin ga nije zatekao. Odmah na teren izlazi policija i pretražuju okolicu, ali bez uspjeha.

HGSS izlazi na teren sa 5 potražnih pasa i dvije bespilotne letjelice te preko 20 spašavatelja koji mapiraju i pretražuju teško prohodan, zarastao teren.

Drugi dan potrage policija i HGSS pojačavaju broj članova na terenu. Nastavlja se potraga sa psima i bespilotnim letjelicama.

RANIJE

U nedjelju je Policijska postaja Benkovac zaprimila prijavu o muškoj osobi starosti 84 godine koja se u poslijepodnevnim satima na području Lišana Ostrovičkih iz kuće udaljila u nepoznatom pravcu.

U trenutku nestanka 84-godišnjak zelenih očiju bio je odjeven u sivu jaknu i sive hlače, na nogama je imao čizme, a na glavi plavu kapu šiltericu.

Po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici poduzimaju sve mjere traganja u cilju pronalaska osobe, dok je nestanak objavljen u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba na linku.

- Molimo sve građane da ukoliko raspolažu bilo kakvom informacijom o nestalom obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na naš besplatan broj 192 ili 112, apel je iz PU zadarske.