Zadarska policija privela je u petak 58-godišnjaka s prijavama za narušavanje javnog reda u mira te naročito drskog ponašanja, ali ga je sutkinja na Prekršajnom odjelu pustila bez ikakve kazne.

To što je pljucao po susjedima koji su ispred ulaza zgrade u Ulici Josipa bana Jelačića imali sastanak kućnog savjeta na kojeg su ga zvali. On nije htio doći, te ih je omalovažavao i vrijeđao. A na sudu je, doznajemo, izjavio kako su oni njega uznemiravali.

I ovaj put je prošao "lišo" čovjek za kojeg susjedi barem jedanput tjedno zovu policiju. U prošlom tjednu prijavili su ga i zbog preglasnog puštanja glazbe. Čovjek je to s prvog kata koji na zajedničkom stubištu u donjem rublju, u što smo se i sami uvjerili, "obavlja" duge telefonske razgovore i tako među ostalim svojim susjedima ne da mira. No, ono što je najgore od svega je to što se kod njega okupljaju neki maloljetnici.

Sve to je policija evidentirala, prijavila nadležnima, prošlog tjedan kao i puno puta ranije. Poduzeli su sve što je u njezinom krugu djelovanja i prijavili sve što je trebalo nadležnim institucijama, ističu u PU zadarskoj gdje je dobro im znan 58-godišnjak prenoćio s petka na subotu.

Susjedi računaju da će se sada barem malo primiriti.