Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 66-godišnjakom kojeg se sumnjiči za protuzakonit lov.

On je uhvaćen u akciji koju su u petak, 16. travnja oko 22 sata u lovištu na benkovačkom području organizirali policijski službenici u suradnji s lovočuvarem. Zatekli su 66-godišnjaka s lovačkim oružjem i opremom za noćni lov iako nije posjedovao dopuštenje za lov divljači - divlje svinje. Oružje i oprema su mu oduzeti te je doveden u službene prostorije policije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, također ga se sumnjiči da je početkom travnja u istom lovištu odstrijelio divlju svinju bez odobrenja te je od njega oduzeto oko 46 kilograma odstrijeljene divljači, kao i druga lovačka puška koju je legalno posjedovao, ali mu je zbog protuzakonitog lova također oduzeta.

Lovnik nadležne lovačke udruge preuzeti će brigu o mesu divljači, a protiv 66-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Protuzakoniti lov i ribolov.