Predstavnici Udruge Vir bez podjela podnijeli su danas Policijskoj upravi zadarskoj popis 120 osoba za koje smatraju da sudjeluju u izbornoj prijevari.

- To su sve fiktivni glasači koji nemaju apsolutno nikakve veze s Virom. Ova institucija trebala bi biti revna u provjeravama jednako kao i 2013. i 2017. kada su provjeravali oporbene vijećnike i naše kandidate za načelnika. Svakog dan do izbora predavat ćemo popis sa stotinjak imena osoba koje "žive" na fiktivnim adresama, gdje se nalaze objekti koji nisu adekvatni za stanovanje, poručio je predsjednik udruge Frane Vučetić za kojeg je skandalozno da otok, na kojem zimi "nema žive duše", broji preko 5 tisuća prijavljenih glasača.

Drugi razlog zbog kojeg su se predstavnici Udruge Vir bez podjela danas okupili ispred zgrade policije na Putu Murvice je incident u kojem je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća, 13. travnja, lakše ozlijeđena njihova vijećnica Jadranka Okreša.

- Odlučila sam progovoriti o korupciji i izvlačenju javnog novca, međutim spriječena sam tako da me se na grub i brutalan način izbacilo ne samo iz vijećnice, već iz zgrade Općine. Još sam pod dojmom, zaradila sam modrice, boli me noga zbog kuka, pod terapijom sam. No duh mi nisu slomili, i dalje ću ukazivati na nezakonitosti, rekla je Okreša naslanjajući se na štaku.

Najavila je podnošenje prijava protiv predsjednika Općinskog vijeća, privatne zaštitarske tvrtke, čiji je zaposlenik također lakše ozlijeđen, ali i protiv policije iz koje navode kako je u tijeku prikupljanje dokumentacije, nakon čega će o događaju obavijestiti državno odvjetništvo.

- Dobivala sam opomene i kad nisam odgovorila, a unajmili su i zaštitare druge tvrtke, zbog čega mi se čini da je napad protiv mene insceniran. Zvala sam policiju, no njihovi su službenici postupali nezakonito i neprofesionalno. Htjeli su mi podvaliti formular na kojem se ja vodim kao osumnjičena. Koga sam ja mogla ozlijediti nakon što je na mene nahrupilo onoliko muških zaštitara?!, poručila je Okreša.

Vučetić je podsjetio kako ovo nije prvi put da je na sjednici ozlijeđena njihova vijećnica.

- Da su institucije ranije sankcionirale gospodu koja su ozlijedile Željku Crnjak, do ovog napada ne bi došlo. Svojim neradom i nebrigom nasilnicima su dali vjetar u leđa. Nedopustivo je da tvrtka Vir zaštita unajmljuje dodatno osiguranje od privatne zaštitarske tvrtke i tako troši novce poreznih obveznika. Na ove žene ide 20-ak zaštitara samo zato što postavljaju pitanja i inzistiraju na odgovorima. Došli smo u situaciju da moramo preuzeti odgovornost. Vir nema vremena za čekanja, situacija nije normalna za život, a jedina šansa za promjene je naš dolazak na vlast i to će se, vjerujte mi, dogoditi već u prvom krugu, najavio je Vučetić svoju kandidaturu za načelnika Vira.