Općinski sud u Zadru proveo je postupak protiv osmorice okrivljenika zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima javnog reda i mira, koji su na sudu završili zbog sumnje da su se na javnom mjestu, narušavajući mir građana, ponašali na "naročito drzak i nepristojan način".

Petorica okrivljenika u dobi 24 do 28 godina od u prekršajnom postupku proglašena su krivim što su 19. kolovoza 2018. godine u 3 sata u noći, nakon što su prema njima uredovali četvorica zaštitari i naredili im se udalje iz virskog lokala jer su zbog njihovog ponašanja negodovali ostali gosti, izazvali grupnu tučnjavu. Ona je započela kad je jedan od njih zamahnuo šakom prema jednom od zaštitara koji je izbjegao udarac, nakon čega su jedan drugog uhvatili rukama oko tijela i počeli se hrvati pri čemu su pali na pod. U tom trenutku su ostali zaštitari priskočili u pomoć svom kolegi, dok su istovremeno navedena četvorica pokušavali pomoći prijatelju, uslijed čega je došlo do fizičkog sukoba između svih okrivljenih s jedne strane te četvero zaštitara s druge strane, koji su tom prilikom izmijenili više udaraca.

Novčane kazne okrivljenicima protežu se u rasponu od 240 do 296 DEM, u kunskoj protuvrijednosti 1125 do 900 kuna, ali će se smanjiti za 300 kuna jer su dan nakon incidenta proveli iza rešetaka, u pritvoru.

Ostala trojica, 57-godišnjak i dva 26-godišnjaka oslobođena su optužbe jer je sud ustvrdio da nisu ostvarili obilježje djela prekršaja koje im se stavlja na teret. Tijekom postupka negirali da su započeli tučnjavu te napali zaštitare. Sve su potvrdili i ispitani svjedoci koji su saslušani tijekom postupka i koji su u svojim iskazima posvjedočili da su trojica okrivljenih zaštitarima priskočili u pomoć i obranu, a ne ih napadali te izazivali nered.