Jedna od posljednjih banaka koje je došla u Zadar, poslovnica turske KentBanke, seli iz Jazina u prostor uz Murvičku ulicu.

Iz KentBanke su nam potvrdili kako se uređuje prostor u prizemlju zgrade na lokaciji nekadašnje Mljekare u kojem će se do kraja travnja otvoriti njihova poslovnica.

"Zbog novih poslovnih planova te povećanja opsega posla Banke odnosno naše zadarske poslovnice, odlučili smo sadašnji poslovni prostor promijeniti te preseliti poslovnicu na novu lokaciju na adresi ul. Svetog Vinka Paulskog 34 (s pristupom iz Murvičke ulice). Nova lokacija odabrana je osobito zbog potrebe za većim prostorom. Međutim, prednost je i dobra lokacija u blizini službi mirovinskog i socijalnog osiguranja, FINA-e i drugih službi. Naša nova poslovnica, koju smo zakupili, ima površinu 220m2", napisano je na novinarski upit.

Njega smo uputili i Gradu Zadru, ali još nismo dobili odgovor je li KentBanka vratila prostor. Taj prostor od 146 kvadrata u poslovnom centru Jazina iznajmljen je za 15.10 eura po m2.

Iz KentBanke podsjećaju kajko je to bilo 2015. godine, kada je otvorena njihova poslovnica na adresi Obala Kralja Tomislava 1, u prostoru u vlasništvu Grada Zadra koji je dio sportske dvorane Jazine.

I preseljenje Kentbanke potvrđuje našu tezu o novom pozicioniranju banaka u Zadru koji je svojedobno dobio i pogrdni naziv po jednoj od njih, u vrijeme "Hypo invazije" na nekretninski biznis.