Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor na "uzgajalištu" pasa u Smokoviću, kojeg je policija otkrila jučer prilikom pretraga prostorija u vlasništvu privedenog dilera kokaina.

- Inspekcija je utvrdila da većina zatečenih pasa nije označena propisanom identifikacijskom oznakom te ni jedan zatečeni pas nije u propisanom roku cijepljen protiv bjesnoće temeljem čega je protiv vlasnika pasa podnijet optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru. Nadalje, s obzirom da su pojedini psi u trenutku nadzora zatečeni u vidljivo zanemarenom stanju, tijekom današnjeg dana očekuje se nalaz i izvješće ovlaštenog sudskog vještaka na temelju kojeg će veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučiti o daljnjem tijeku vođenja postupka protiv vlasnika pasa, a o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni, službene su informacije iz središnjice Inspektorata koji je nadzor proveo u suradnji s MUP-om te u nazočnosti ovlaštenog sudskog vještaka.

Podsjetimo, vlasnik tog ograđenog zemljišnog posjeda je 39-godišnji J.Ž., građevinski poduzetnik koji je 2019. godine priveden kao vodeći opskrbljivač kokainom na zadarskom narkotržištu. Kada je jučer ponovno zatečen s drogom, pokušao se izvući nudeći mito policajcu. Slučaj je policiju doveo do Smokovića gdje su pronašli imanje s kućicama u kojima je smješten veći broj pasa raznih pasmina, među kojima i pitbulova s vidljivim tragovima borbe.