NOVO Kako neslužbeno doznajemo, 39-godišnjak koji je pokušao podmititi policajca je J. Ž.,  građevinski poduzetnik koji je 2019. godine priveden kao vodeći opskrbljivač kokainom na zadarskom narkotržištu. Iako je tada uhićen s kilogramom čistog kokaina, na sudu je dobio tek godinu dana zatvora, dok je druga godina zamijenjena s uvjetnom kaznom, pa je jasno zbog čega mu je bilo važno izbjeći novu kaznenu prijavu.

Sumnja se da je na svom imanju uzgajao pse za borbu.

RANIJE Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije jučer, nešto prije 13 sati, u Glagoljaškoj ulici u Zadru zaustavili su vozilo Peugeot zadarskih registarskih oznaka u kojem je zatečen 39-godišnjeg Zadranin kojeg se dovodi u svezi s počinjenjem kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.

Iz PU zadarske su danas priopćili kako je tom prilikom u vozilu pronađena i oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od 50.000 kuna.

Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te ograđenog zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na području Zemunika.

Prilikom pretrage tog imanja pronađena zračna puška, te veći broj pasa raznih pasmina. Zbog prvog je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, dok se uvjeti i druge okolnosti držanja životinja još utvrđuju. U tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama, izvijestili su iz PU zadarske.

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku i provođenju kriminalističkog istraživanja, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Davanje mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, izvijestili su iz policije.