Zadarska policija očitovala se na upit o višekratnom kažnjavanju odvjetnice Ivane Raspović, koja svoj automobil ostavila parkiranim uz mjesto predviđeno za automobile, a navodno nepropisno označeno kao mjesto na koje se ne bi smjelo parkirati.

- Tijekom redovitih postupanja u više navrata policijski službenici su na Liburnskoj obali u Zadru uočili vozilo Range Rover zadarskih registarskih oznaka koje je zatečeno parkirano na mjestu na kojem nije predviđeno parkiranje, tj. na neoznačenoj površini dijela javnog parkirališta koje ima oznaku parkirališne zone te se na njemu vrši naplata parkiranja, neposredno uz parkirališno mjesto predviđeno i označeno za osobe s invaliditetom.

Naime, parkirališno mjesto je dio javne parkirališne površine namijenjeno parkiranju jednog vozila i označeno je odgovarajućom prometnom signalizacijom.

S obzirom da je vozilo zatečeno parkirano suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a tijekom postupanja policijskih službenika nije zatečen vlasnik vozila (korisnik), Obavijest o počinjenom prekršaju ostavljena je pod brisač vozila te je u istoj vlasnik vozila upoznat sa svim zakonskim mogućnostima reguliranja prekršaja, navode iz PU zadarske.