Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije informiralo je o tijeku pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u novom financijskom razdoblju, u povodu početka ciklusa partnerskih konzultacija u vezi izrade strateških dokumenata.

Prvo događanje u nizu održat će se u Zadru u petak, 16. travnja u Kneževoj palači od 9.30 do 13.30 sati. Na ovom događanju bit će detaljno predstavljeni: Nacionalni plan oporavka, Kohezijska politika 2021.-2027., Europski socijalni fond +, Mogućnosti financiranja projekata za pomorstvo i ribarstvo te dosadašnja iskustva u provedbi projekata i naučene lekcije. Uz navedeno, održat će se i prigodna panel rasprava na kojoj će se razgovarati o konkretnim mogućnostima financiranja različitih projekata na nacionalnoj i u regionalnoj/lokalnoj sredini s naglaskom na mogućnosti za Zadar i Zadarsku županiju.

U programu sudjeluju: gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin; Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade za ekonomska pitanja, Šime Erlić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije,  Maja Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Silvijo Bašić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, Ante Mišura, ravnatelj Uprave za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Nada Zrinušić, ravnateljica uprave u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Marina Dujmović Vuković, ravnateljica Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Događanje je organizirano u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama. Zainteresiranima je osigurana mogućnost praćenja događanja uživo putem interneta na web stranici: https://strukturnifondovi.hr/.