Povodom Dana županije, 16. travnja koji se lani nije mogao obilježiti zbog izbijanja korona epidemije, iz Zadarske županije  su se opravdali kako ni ove godine neće biti organizirani Županijski dani.

"Sve naše tradicionalne manifestacije poput biciklijade Od Branimira do Branimira, hodnje 1000 koraka kroz 1000 ulica, smotre klapa Zadarske županije, niza izložbi, promocija knjiga, predavanja, kazališnih predstava itd., pa ni sama svečana sjednica Županijske skupštine, ne mogu biti ostvarene uz postojeće epidemiološke mjere, ističe se u priopćenju iz Županije.

Uz poštivanje epidemioloških mjera sutra će u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru biti upriličena dodjela nagrada i priznanja ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima uz prijenos u živo na službenoj Facebook stranici Zadarske županije, odnosno na youtoube kanalu za koji ćemo vam link dostaviti sat vremena prije početka svečanosti. Nagrade i priznanja laureatima će uručiti župan Božidar Longin i predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović.

U 10,30 bit će uručene nagrade i priznanja za 2019. godinu

U 11,30 bit će uručene nagrade i priznanja za 2020. godinu

Na mrežnim stranicama Zadarske županije postavljena je podstranica Dan Županije 2021. godine (https://www.zadarska-zupanija.hr/2021/) na kojoj je objavljeno prigodno županovo pismo, ali i poziv učenicima za dostavu prigodnih crteža te poveznice za dvije predstave Kazališta lutaka Zadar koje će naši građani moći pogledati do konca travnja, najavljeno je iz Zadarske županije.