Na trećem krugu javne dražbe za zapušteni dio apartmanskog naselja Zelena punta u Kukljici postignuta je cijena od 8.6 milijuna kuna.

Vidljivo je to iz servisa Financijske agencije, na kojem su dva odvojena nadmetanja trajala do 6. travnja. Za kompleks od 75 nekretnina, čija je vrijednost 18.3 milijuna, najviša pristigla ponuda je 5.027.602 kuna, što je za oko pola milijuna kuna više od početne cijene. Druga dražba vodila se za 25 nekretnina, među kojima je restoran površine 840 m2. Cijena je s 14.4 milijuna kuna na trećem bubnju pala na svega 3.615.087 kuna, a najbolja ponuda tek je za 40 tisuća kuna viša od tog iznosa. Ime kupca objavit će Trgovački sud u Varaždinu nakon čijeg će se rješenja znati hoće li Adriatic Tourist Resorts kao razlučni vjerovnik iskoristiti svoje pravo prvootkupa.

Protiv ranijeg rješenja, kojim su oni postali vlasnici tri manje zgrade i šume na tom području, žalbu je nedavno uputio Željko Mihanović iz Varaždina. On je na javnoj dražbi za taj manji dio Zelene punte ponudio najviši iznos od 1.296.865 kuna. No, Adriatic Tourist Resorts je uskočio s pravom prvootkupa, a Mihanović sada traži ukidanje tog rješenja o dosudi, tvrdeći kako su premašili rokove za kupovninu i jamčevinu.

Podsjetimo, prodaja se odvija u sklopu stečajnog postupka nad varaždinskim Coningom, tvrtkom koju je svojedobno osnovao varaždinski župan Radimir Čačić, a kojem se "Zelena punta" kroz godine njezinog propadanja često nabijala na nos.